Een lachende Laschet tijdens de toespraak van president Steinmeier.
Volledig scherm
Een lachende Laschet tijdens de toespraak van president Steinmeier. © Marius Becker/dpa

Lachende kandidaat-opvolger Angela Merkel onder vuur na bezoek aan Duits rampgebied

In Duitsland groeit de kritiek op deelstaatpremier Armin Laschet (CDU) van Noordrijn-Westfalen, die lachend was gefilmd tijdens een bezoek aan het rampgebied in zijn deelstaat. Commentatoren en politici verwijten de prominente politicus en kandidaat-bondskanselier zich ongepast te hebben gedragen.

  1. Klimaatverandering staat na extreem noodweer centraal in Duitse verkiezingscampagne voor opvolging Merkel

    Klimaatver­an­de­ring staat na extreem noodweer centraal in Duitse verkie­zings­cam­pag­ne voor opvolging Merkel

    Het noodweer dat de afgelopen dagen in het westen van Duitsland meer dan honderd mensen het leven kostte en een enorme ravage aanrichtte, heeft de klimaatverandering tot middelpunt van de nationale verkiezingscampagne gemaakt. De meeste Duitse partijleiders hebben de overstromingen, de geweldige hoeveelheid regen en de recente periode van zeer hoge temperaturen meteen aangegrepen om de bevolking te wijzen op de gevaren van de opwarming van de aarde.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffinaderij na nieuwe droneaanval vanuit Oekraïne
    OEKRAÏNE
    169

    LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffi­na­de­rij na nieuwe droneaan­val vanuit Oekraïne

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Oekraïne voerde zelf ook weer droneaanvallen uit, waardoor brand is ontstaan in een Russische olieraffinaderij. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.