REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

VIDEO. Pogacar wordt in de bloemetjes gezet in slotrit Tour de France

Tour de FranceTadej Pogacar wint zonder ongelukken de Tour de France en werd in de slotrit in de bloemetjes gezet. De Sloveen heeft meer dan vijf minuten voorsprong op de tweede, Jonas Vingegaard. Geniet u even mee van enkele schitterende beelden.

0 reacties

  1. Het koersverhaal van Jasper Philipsen begon als... rechtsback bij Westerlo: “De lijn afgaan, dat was mijn ding”
    PREMIUM
    51

    Het koersver­haal van Jasper Philipsen begon als... rechtsback bij Westerlo: “De lijn afgaan, dat was mijn ding”

    Zijn groene trui is sinds vrijdag binnen. Zondag doet hij in Parijs een gooi naar ritzege nummer vijf in deze Tour. Jasper Philipsen (25) is de beste sprinter ter wereld, maar daar ging een lang leerproces aan vooraf. Op zoek naar de wielerroots van de ‘Vlam van Ham’. En dat verhaal begint... in het voetbal. “Jasper was een grasmachien. Voor de wedstrijd zette je hem in gang en aan het einde van de match was de volledige grasmat kortgemaaid.”
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.