Sterke Van Aert wint na lange sprint op de Champs-Élysées en zet Cavendish een hak

Tour de franceWout van Aert (26) heeft de slotrit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Onze landgenoot klopte Jasper Philipsen en Mark Cavendish in een massasprint op de Champs-Élysées. Tadej Pogacar kwam niet meer in de problemen en kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot eindwinnaar.

53 reacties

  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    mooie overwinning , proficiat !!
  • Francis smet

    3 jaar geleden
    Lees ik dat hier goed in reacties dat Cavendish niet volop mee heeft gespurt. Jongens toch geef toch gewoon toe dat hij niet over Van Aert kon komen en Phillipsen was vandaag ook sneller dan Cavendish. Je moet ook de kilometers eens bekijken die Cav. in het wiel heeft gereden tijdens deze tour in vergelijking met Van Aert ! Wees een beetje sportief hé zeg. Ik waardeer de overwinningen van Cavendish, want die had niemand meer verwacht. Maar daarvoor moet je geen andere renners afbreken .
  • Geert Vermuyten

    3 jaar geleden
    Vandaag kon Cav. niet winnen , want hij stond er 500 meter alleen voor….z’n treintje mislukte een beetje . Proficiat aan Wout en Jasper en natuurlijk Pogiboy.
  • Els Martin

    3 jaar geleden
    Jammer dat Philipsen rond iemand moest fietsen anders wint hij...kwam serieus opzetten... Cavendish sprintte echt nie mee. Deed alsof leek het mij.
  • Rudi DZ

    3 jaar geleden
    Een overwinning in Parijs of elders in de Tour geef je niet weg, de Cav kon gewoon niet sneller, zo simpel is het. Ben zeer blij dat Wout de sprint op zijn naam heeft geschreven.
  1. "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoesterde Giro-wens en andere doelen
    PREMIUM
    9

    "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoester­de Giro-wens en andere doelen

    2024 wordt geen jaar als alle andere voor Wout van Aert (29). Hij rijdt geen WK veldrijden, maar wel het Belgische openingsweekend. Hij slaat de Strade Bianche en Milaan-Sanremo over, maar start in de Giro. Van Aert zal er dit jaar niet bij zijn in de Tour. Hij mikt op olympisch tijdritgoud. De Vuelta daarna is zijn opstap naar het WK op de weg. Alles wordt anders, hoopt Van Aert. “In 2023 was ik nooit op mijn best.”
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.