Het UAE van gele trui Tadej Pogacar.
Volledig scherm
Het UAE van gele trui Tadej Pogacar. © REUTERS

Grootverdiener UAE mag met bijna 620.000 euro aan prijzengeld naar huis, Jumbo-Visma op één na beste van de klas

Tour de FranceMet bijna 620.000 euro aan prijzengeld is UAE grootverdiener geworden in deze Tour de France. In het ‘prijzengeldklassement' laat het team van gele trui Tadej Pogacar de tweede in de stand, het Jumbo-Visma van Wout van Aert, ver achter zich. 

6 reacties

  • etienne vijverman

    3 jaar geleden
    de dwang arbeiders van de weg ......is bijna niets in vergelijking wat er in sommige andere sporten te rapen valt
  • Peter Berg

    3 jaar geleden
    Pakweg 2.000.000 euro prijzengeld. Hoeveel heeft ASO verdiend ? Snap niet dat de ploegen dit blijven slikken.
  • jan stevens

    3 jaar geleden
    ik vraag mij af op welke manier ineos dat geld vergaard heeft.alpicin heeft 2 ritten gewonnen.philipssen 3 maal tweede en 3 maal derde.en Vanderpoel heeft de gele trui gedragen en verdienen en pak minder
  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Per renner? En het personeel dan
  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Een peulschil vergeleken met de voetballers
  1. Philipsen vloekt om gemiste kans, maar mag blij zijn dat jury hem niet heeft bestraft: “Pascal is een vriend van mij, ik heb mij geëxcuseerd”
    PREMIUM
    65

    Philipsen vloekt om gemiste kans, maar mag blij zijn dat jury hem niet heeft bestraft: “Pascal is een vriend van mij, ik heb mij geëxcu­seerd”

    Jasper Philipsen won de sprint van het peloton met vier vingers in de neus, maar dat was slechts goed voor plaats vier. Een gemiste kans op een vijfde ritzege in deze Tour, maar zijn ploeg valt niks te verwijten. Uiteindelijk mag Philipsen nog blij zijn. Zijn groene trui lijkt veiliger dan ooit, zeker omdat de jury hem geen puntenaftrek gaf voor ‘cocky’ gedrag tegen Pascal Eenkhoorn.
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.