Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Vlaamse regering keurt nieuwe inschrijvingsregels voor scholen goed: sociale mix op school niet meer verplicht

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over het inschrijvingsdecreet. Zo moeten scholen niet langer plaatsen vrijhouden voor sociaal kwetsbare leerlingen, een “dwingend systeem”, volgens onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Maar wat betekent dat voor de sociale mix op school?

54 reacties

  • Raf Janssen

    3 jaar geleden
    Het verleden heeft reeds uitgewezen wat de gevolgen daarvan zijn. We gaan terug naar elitescholen en scholen die alle problemen mogen opvangen. Maar qua kwaliteit gaan we zeker niet vooruit. Onderzoek heeft dat meermaals aangetoond.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Beslissing overlaten aan lokaal niveau. Gentenaars (blanke) hou jullie maar vast aan de takken van de bomen om een school van eerste keuze te vinden.
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Super goed nieuws zodat het niveau van de kinderen eindelijk eens terug omhoog worden getrokken.
  • Jef joossens

    3 jaar geleden
    Het gaat hier niet over wit of gekleurd, het gaat hier over wie kan en wil volgen. Mijn vrouw haar kleindochter (Braziliaanse) heeft steeds de beste resultaten gehaald in school, altijd met kop en schouder boven de rest. Nu volgt ze latijnse. Als je vooruit wil kan je vooruit maar als je enkel gaat om tegen je zin je broek te verslijten houd je wel een hele groep tegen die wel vooruit willen. Dus een goede beslissing vind ik.
  • Joris Boom

    3 jaar geleden
    Dat is goed. Ik was al aan het denken om een privéeschool op te starten boor mijn toekomstige kleinkindeten