De ravage in Chaudfontaine. (1/3)
Volledig scherm
De ravage in Chaudfontaine. (1/3) © BELGA

Verlinden: "Financiële hulp is nu beste manier om te helpen”

Wie de slachtoffers van het noodweer wil helpen, kan best een bedrag overmaken op het rekeningnummer van het Rode Kruis, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Er is grote nood aan financiële hulp, waardoor de humanitaire organisaties ter plaatse soepel en efficiënt kunnen antwoorden op de noden. Dat is nu de beste manier om te helpen.”

7 reacties

  • Jef Klabas

    3 jaar geleden
    Geld is belangrijk...zeker voor de politiekers die elke gelegenheid aangrijpen om in onze zakken te zitten
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Klopt niet wat Verlinden zegt Wat ze nu nodig hebben is gerief voor eigen personenzorg en poetsgerief. Wat baat geld storten op de rekening van het rode kruis en de mensen laten wachten tot het rode kruis een massabestlling gedaan heeft. Doelgericht inzamelen in samenspraak met een plaatselijke rode kruis afdeling en alles zelf brengen is het enig juiste aanpak juiste. Zo weten de gevers dat de goederen ook belanden bij degene voor wie ze bestemd zijn.
  • mich lee

    3 jaar geleden
    Kan goed zijn, maar niet via het Rode Kruis. Dara blijft veel te vele geld hangen aan de organisatie
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Ik was op een plaats waar goederen werden ingezameld als hulp. Het leek wel alsof een hoop mensen ervan geprofiteerd heeft om garage en zolder leeg te maken om van hun brol af te geraken. Die mensen daar hebben bijvoorbeeld geen boodschap aan een oud en verroest barbecue-stel, een oude verroeste fiets of een doorgezakte zetel. Zielig hoe sommigen van de gelegenheid profiteren om van hun brol af te geraken die eigenlijk in een containerpark zou moeten afgeleverd worden.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Goederen kunnen wij absoluut niets mee doen, wij in onze ivorentoren kunnen beter het geld verdelen onder ONZE armen