Mahdi na dreigement PS: “Met grote uitspraken komen we geen stap dichter”, De Croo behoudt vertrouwen in staatssecretaris

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat er geen collectieve regularisatie van de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk zal komen. Wel zullen individuele dossiers “prioritair behandeld worden en zal er rekening worden gehouden met alle mogelijke humanitaire redenen” voor eventuele regularisatie. Dat de regering zou vallen over het dossier, zou Mahdi “minder belangrijk vinden dan dat er iemand komt te sterven: dat moeten we te allen prijze vermijden”, zo zei hij deze namiddag bij HLN Live. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt intussen het volste vertrouwen te behouden in Mahdi. “Het laatste waar mensen nood aan hebben is een nieuwe politieke crisis.”

115 reacties

  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    De PS is net als de democraten in de VS,...die willen ook ten koste van alles het zo begeerde kiesvee binnen halen door de grenzen wijd open te zetten,...echter Cubanen zijn ginder niet welkom daar ze eerder geneigd zullen zijn om republikeins te stemmen ! Ik hoop dat deze regering gauw mag vallen zodat we hopelijk een eensgezinde rechtse regering kunnen krijgen.
  • Elsje Monserez

    3 jaar geleden
    Mahdi heeft gelijk dat hij niet toegeeft aan chantage bij de hongerstakers en voor de PS en Ecolo is dit ook niet anders. Zij chanteren nu ook met hun dreigement om uit de regering te stappen. Voor mijn part stap er maar uit,de weg vrij voor nieuwe verkiezingen. Dit is nu echt het toppunt voor een minister ,net kleine kinderen die hun gedacht niet krijgen . Schaam jullie echt waar .
  • daems jo

    3 jaar geleden
    Ecolo en Ps , gaan jullie voor 1 keer jullie woord houden met jullie ontslag? Denk dat jullie dan half België blij maken .
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Chantage van PS en Ecolo op dit ogenblik dat België in de miserie zit met de water overlast en de daaraan verbonden overlijdens en dan is een politiek daad. Ik vrees dat deze standpunten van PS en Ecolo een vlucht vooruit is gezien de problemen die er aankomen bij de volgende begroting en dat men niet de moed heeft deze onder ogen te zien. België zit met een gigantisch schuld( meer als 100% BBP gezien de schuld die we al hebben uit het verleden en men niet de moed heeft dit op te lossen.
  • Greet Janssens

    3 jaar geleden
    Terwijl heel wat landgenoten hun hebben en houden, en erger, hun leven verloren, dreigen jullie met een regeringscrisis! Dit voor uitgeprocedeerde asielzoekers! Schaam U diep!
  1. “Media-aandacht ten koste van de leerlingen”: schooldirectie not amused na rel rond Vlaamse Leeuw
    Play
    UPDATE
    153

    “Me­dia-aan­dacht ten koste van de leerlingen”: schooldi­rec­tie not amused na rel rond Vlaamse Leeuw

    Er is commotie ontstaan op de middelbare school VIA Tienen nadat een leerkracht een Vlaamse vlag van een leerling in beslag had genomen tijdens de diversiteitsdag. “Het was volgens hem te provocerend”, getuigt Bassem Khalil (17) bij HLN. Op sociale media gaat de vlaggenrel rond als een lopend vuurtje, maar daar is de schooldirectie niet mee opgezet. “We betreuren het dat deze situatie is omgezet in een politiek spektakel.”
    Tienen
  2. "Gezondheidstoestand hongerstakers gaat pijlsnel achteruit”, Groen, PS en Ecolo vragen dat De Croo dossier overneemt van Mahdi
    Update

    "Gezond­heids­toe­stand hongersta­kers gaat pijlsnel achteruit”, Groen, PS en Ecolo vragen dat De Croo dossier overneemt van Mahdi

    De fysieke en mentale gezondheidstoestand van de hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen de VUB en de ULB gaat pijlsnel achteruit. Dat meldt Dokters van de Wereld. De voorzitters van Groen, Ecolo, PS en PTB roepen premier Alexander De Croo (Open Vld) daarom op het dossier in handen te nemen in plaats van bevoegd staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). CD&V, Open Vld en MR willen niets van de vraag van de linkse regeringspartijen weten. Ook Mahdi wijkt niet en wil niet weten van een collectieve oplossing. “Anders krijg je morgen hongerstakingen in alle kerken van het land.”