De schade in het Luikse Chaudfontaine.
Volledig scherm
De schade in het Luikse Chaudfontaine. © PHOTO_NEWS - BELGA

Verlinden gaat door Michel I doorgevoerde hervorming civiele bescherming evalueren

Alle aandacht gaat nu nog uit naar de hulp aan de slachtoffers van de zware overstromingen van vorige week, maar in een volgende fase komt er een “grondige evaluatie van de organisatie van de hulpverlening”. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vandaag gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de hulpdiensten. Zo komt er een ‘leercommissie’ die een en ander moet onderzoeken en wordt ook de hervorming van de civiele bescherming die de regering Michel I (2014-2018) heeft doorgevoerd tegen het licht gehouden.

5 reacties

  • geert thore

    3 jaar geleden
    Maw weer typisch Belgisch: we betalen ons blauw aan belastingen maar het overheidsapparaat werkt voor geen kanten. Vraagt de bevolking zes regeringen?
  • Jaak Denayer

    3 jaar geleden
    Politieke partijen met Nva als koploper verzuipen bij manier van spreken in een uitwassende rivier van geld. Uit pure wanhoop want ze krijgen het niet op, spelen ze er mee op de immobiliën markt. Elk jaar stort de Belgische staat geld op hun befaamde berg. Het zou Nva sieren dat ze er de slachtoffers uit Wallonië mee steunen. Die mensen hebben ook mee betaald. En weet u wat …weiger dit jaar voor een keer uw overbodige dotatie. Groeten uit Wallonie.
  • Robin Borghmans

    3 jaar geleden
    Typisch nva overal op besparen. Van 6 nr 2 kazernes? Brandweerauto van het leger die niet werkt? Dat ze eerst eens besparen op het aantal ministers parlementsleden leercommissies...
  • Jurgen Verleyen

    3 jaar geleden
    Je oogst wat je zaait , besparen besparen besparen en nu janken dat de hulpverlening onvoldoende is door defensie en civiele bescherming ! Jambon heeft dat doorgevoerd en waar is civiele bescherming niet bespaard ? In Brasschaat waar hij burgemeester is. Net zoals MR Vandenbroucke minister can volksgezondheid was en bespaarde op ziekenhuisbedden en nu door covid janken dat we maar 2000 bedden hebben. terug naar 1 regering en schaf provincies af , schaf intercommunale politieke zitjes af
  • jos segers

    3 jaar geleden
    Zou het niet beter zijn om onze regering te hervormen ipv de civiele bescherming?