AFP
Volledig scherm
© AFP

Nieuw record CO2-uitstoot in vooruitzicht, te weinig groene energie

De wereldwijde uitstoot van CO2 zal in 2023 een nooit gezien niveau bereiken en blijven stijgen, deels door het kleine aandeel groene energie dat vervat zit in de relanceplannen van diverse overheden. Dat stelt het Internationaal Energieagentschap IEA, dat een analyse maakte van de plannen van de lidstaten.

34 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In de atmosfeer van Venus zit heel veel CO², GILBERT DE ROOVER. Liefst 95,5%. Het groen groeit daar dan ook alle kanten op. Ondertussen niets aan onze levenswijze doen. Een Vlaams minister geeft het voorbeeld door in volle klimaatcrisis - en corona pandemie - op vakantie te gaan naar Bali waar je in een week een maandloon van een Indonesiër er door kan jagen. 100 keer meer uitstoten dan een Afrikaan en dan stellen dat hij zijn papje niet meer mag koken op dat gesprokkeld kreupelhout.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Ik doe gewoon wat ik goed vind, ik wil ook nog wat genieten. En inderdaad, we zullen in de eerste plaats door Europa, serieuze rekeningen krijgen en alles wordt zo duur dat er sociale uitsluiting van gaat komen. Maar dat hoort bij de normale evolutie denk ik, zoals ook de cyclus van een planeet. Ik ben akkoord dat het gevaarlijk kan worden in de toekomst, maar of we dat volledig in de hand hebben ?
  • Francky Libbrecht

    3 jaar geleden
    Minder mensen, minder uitstoot. Maar ja gezinnen met 4 tot 7 kinderen moeten volgens bepaalde religies. En de Chinezen reden enkele decennia allemaal met de fiets, hoe veel miljoenen auto's extra zijn dat erbij? Wij zullen wel met de fiets rijden en ons huis helemaal verbouwen om geen gas meer te gebruiken, volledig te isoleren en zelf onze energie te produceren. Als we het geld daarvoor hebben. En daar ik dat geld niet heb ben ik binnen 20 jaar arm. En de vervuilers worden rijk! $$$, €€€.
  • egbert vansteenstraeten

    3 jaar geleden
    FREDDY VAN HECKE autosport zorgt net voor ontwikkeling en vergroening van het wagenpark. En zolang overheden toestaan dat superrijken naar de ruimte vliegen voor hun plezier, Musk iedere week een raket lanceert, elke grote bijeenkomst iedereen met een eigen jet naar toevliegt zie ik het probleem niet. Het enig probleem is dat ze ons belastingen laten betalen om de natuur te redden en zij doen maar op! Pestbelastingen dus!
  • Georgette Dilen

    3 jaar geleden
    Heel de wereld blaast volop rottigheid in de lucht maar de EU gaat dat eens verhelpen LOL. De belastingbetaler zal het voelen en het zal geen bal helpen! Dank zij de groene waanzin!