Wie in Maaseik nog zandzakjes heeft, mag ze gerust bewaren. © MMD

Inwoners van Heppeneert mogen hun zandzakjes bewaren

Maaseik -

Het gevaar van de Maas in Heppeneert is geweken, dus sinds maandagavond is de straat tussen de Ringlaan en de Pastoorsdijk weer open. Inwoners die nog zandzakjes hebben, mogen die houden. Het containerpark zal op de nationale feestdag ook uitzonderlijk open zijn.

Mark Dreesen

De weg naar Heppeneert werd maandagavond terug opengesteld voor alle verkeer. Nu de Maas weer in haar zomerbedding is teruggetrokken is het gevaar voorlopig geweken. “Momenteel zijn we nog volop bezig met het opruimen van de big bags en zandzakjes die op de rijbaan liggen. Verder zijn er in de straat enkele verzakkingen vastgesteld en zijn er klinkers los gekomen. Dit is zichtbaar afgebakend en zal door de stadsdiensten spoedig hersteld worden”, zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld).

Voor wie zandzakjes heeft, geeft de burgemeester nog een gouden tip mee: “Bewaar ze. Ze kunnen ook teruggebracht worden naar de werkhal in Neeroeteren. Bij de ingang staat een pallet klaar waar de zandzakjes op gelegd kunnen worden. De zandzakjes die aangelegd zijn door de brandweer van Maaseik in de Broekstraat in Aldeneik worden door de stedelijke diensten opgehaald.”

De stad heeft ook besloten dat het recyclagepark op woensdag 21 juli op de Nationale Feestdag uitzonderlijk geopend is. Getroffen burgers kunnen hun uitgangsticket nadien gebruiken voor hun schadedossier.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer