Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGAIMAGE

Vlaamse overheid koopt vanaf 2025 enkel nog elektrische personenwagens

De Vlaamse overheid gaat vanaf 2025 enkel nog volledig elektrische personenwagens aankopen of leasen. Bestelwagens volgen twee jaar later. Dat staat in het Actieplan Mobiliteit 2.0 dat de Vlaamse regering heeft goedgekeurd. Dat plan herbevestigt de doelstelling om de CO2-uitstoot van dienstverplaatsingen tegen 2030 met 40 procent te verminderen. Maar om dat doel te halen moet er de komende jaren “een stevige versnelling hoger geschakeld worden op het vlak van vergroening van het wagenpark, en vooral dan elektrificatie”, zo staat te lezen in het plan.

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.