Frans minister van Gezondheid Olivier Véran.
Volledig scherm
Frans minister van Gezondheid Olivier Véran. © Photo News

"Ongeziene stijging" van besmettingen in Frankrijk: “We hebben één wapen: de vaccinatie”

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is in Frankrijk de afgelopen 24 uur gestegen tot 18.000. Vorige week waren dat er nog 7.000, zei minister van Gezondheid Olivier Véran dinsdag. De stijging, die te wijten is aan de deltavariant, is volgens de minister ongezien.

69 reacties

  • Wim Hermans

    3 jaar geleden
    Voor zij die het nog niet weten : polio en griepvaccin zijn al jaren getest en bevatten (verzwakt) virus waar het lichaam antistoffen tegen maakt. Corona- of mRNAvaccins zijn niet hetzelfde soort en zijn nog altijd in testfase. Daarbij gaan de eigen lichaamscellen “spikes” aanmaken om het virus na te bootsen. In het begin zal je lichaam antistoffen aanmaken, maar nadien die “spikes” als “eigen” beschouwen en het virus mogelijk niet meer aanvallen.
  • Rik Muis

    3 jaar geleden
    Grenzen sluiten voor reizigers, reizen is geen must, transport van voeding e.d. wel. Het gaat van kwaad naar erger en deze winter weer alleen thuis.
  • Peter De Vlieger

    3 jaar geleden
    @Jean Versmissen. Dwang geeft een minwaarde? Nooit gehoord van het polio vaccine? Is verplicht en geen polio in Belgie. Collectieve immuniteit is trouwens een begrip in de medische wetenschap en geeft trouwens niets te maken met communisme. Zou het kunnen dat je ook nog nooit gehoord heb van het Dunning-Krugereffect?
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    @Guido Pintens er liggen momenteel meer mensen in het hospitaal dan verleden jaar zelfde periode. Meer op intensieve ook en toen was niet gevaccineerd en ik ben geen antivaxxer, verre van.
  • Mustafa Weinbaum

    3 jaar geleden
    Public Health England gaf data vrij dat aanduidt dat de delta variant 6 keer meer sterfgevallen maakt onder gevaccineerden. Nochtans is deze mutatie 19 keer minder dodelijk dan het originele virus. De immuniteit van het vaccin werkt contraproductief in geval van reinfectie (naast thrombotische eigenschappen op korte termijn en prionziekte op lange termijn). Die vaccins zijn eigenlijk euthanasie.