Coronacommissaris Pedro Facon.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronacommissaris Pedro Facon. © Photo News

1 op 10 Nederlanders die positief testen, is volledig ingeënt: “En toch blijft prikken, prikken, prikken dé oplossing”

Nieuwe info is het niet, maar het zorgt toch voor wat verwarring: wie volledig gevaccineerd is, kan nog steeds andere mensen besmetten met het coronavirus. Zijn die twee prikken in de bovenarm dan nutteloos? “Integendeel. Als de deltavariant had gecirculeerd in een wereld zonder vaccins, dan was dat een catastrofe geweest met duizenden extra overlijdens.”

70 reacties

  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    In het begin diende het vaccin enkel om de ziekenhuizen niet al te veel te belasten, wars van het feit dat er de laatste jaren flink bespaard werd daarop. Nu worden ze verplicht om de uitvoer van Pfizer te boosten en aldus de economie. En mensen blijven dit maar slikken.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Prikken en nog eens prikken ,zelfs al is het experimenteel en ziet het ernaar uit dat het niet veel uithaalt. De heren van de pharma, de aandeelhouders, onze experten hun zakken moeten bijgevuld blijven en de nieuwe fabriekjes moeten blijven draaien.
  • eric Lejeune

    3 jaar geleden
    Zonder vaccin 1000 en 1000 den meer overlijdens,bewijs dat maar eens zou ik zeggen.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Iets of iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Zo ook met dat vaccin en degenen die mensen dwingen. Om te voorkomen dat er bewijs geleverd wordt moet alleman zo vlug mogelijk de spuiten krijgen. Zo wordt de vergelijking met niet-gevaccineerden onmogelijk op lange termijn.
  • Joris Janssens

    3 jaar geleden
    al van in het begin werd er gezegd dat het vaccin alleen maar hielp tegen de ernstige complicaties, niet tegen besmetting. Kunnen we dan ook stoppen met de paniek over besmettingen? Ziekenhuisbezettingen en doden, dat is waar we rekening mee moeten houden.
  1. Neurologische aandoeningen zijn wereldwijd belangrijkste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”
    3

    Neurologi­sche aandoenin­gen zijn wereldwijd belangrijk­ste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”

    Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van ziekte en invaliditeit wereldwijd meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Neurology genaamd de ‘Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Factor Study (GBD) 2021'. In 2021 leefden er maar liefst 3 miljard mensen op aarde met een neurologische aandoening tonen de nieuwe cijfers. “Het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat hersengezondheid beter wordt begrepen, gewaardeerd en beschermd”
  2. “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatologe geeft advies over ‘krentenbaard’
    PREMIUM

    “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatolo­ge geeft advies over ‘krenten­baard’

    Vooral bij kinderen zie je in de zomer vaak vuile korsten rond de neus, nadat ze een week met een snotneus hebben rondgelopen. Maar die infectie, die krentenbaard of impetigo wordt genoemd, komt niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassen kunnen ze oplopen. Maar hoe krijg je dit? En hoe behandel je het best? Dermatoloog Els Van Autryve legt uit: “Je kan wondjes krijgen die niet goed genezen of etterende plekjes met korstjes en blaren erop, tot zelfs blaren op verschillende zones van het lichaam.”