© BFM

E34 versperd door gekantelde tankwagen: snelweg gaat ook richting Antwerpen dicht

De E34 naar Nederland is sinds 10 uur volledig versperd in Retie door een gekantelde tankwagen. De afhandeling zal nog enkele uren duren. De chauffeur raakte gewond. Deze namiddag gaat de snelweg ook richting Antwerpen dicht voor de takeling van de tankwagen en die klus kan bovendien nog enkele uren duren.

doro

Het ongeval gebeurde rond 10 uur. Om een onbekende reden verloor de chauffeur van een LPG-tankwagen de controle over het stuur. Het voertuig belandde gekanteld op de E34 in Retie. De chauffeur raakte gewond en zat gekneld in het voertuig.

De E34 in Retie is volledig versperd richting Nederland en de afhandeling van het ongeval zal geruime tijd duren. “Er stond al snel een file van drie kilometer”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De wegpolitie heeft het geblokkeerde verkeer weggeleid. De snelweg blijft nog geruime tijd dicht want het gaat om een complexe takeling. Er was sprake van een kleine lek, maar dat viel mee.”

Duitse firma

De cabine van de vrachtwagen is zwaar beschadigd, maar de tankwagen kan losgekoppeld worden van de cabine. “Dat is een meevaller voor de takeling. De cabine is er intussen ook al weg”, zegt Bruyninckx. “Maar de takeling van de tankwagen is een heel ander verhaal. Een gespecialiseerde firma uit Duitsland is daarvoor onderweg.”

Bruyninckx vermoedt dat de takeling in de late namiddag of vroege avond kan beginnen. “Maar daarvoor moet de snelweg ook richting Antwerpen dicht. Het gas in de tankwagen moet immers overgebracht worden naar een andere opslagruimte en daarvoor wordt een ruime veiligheidsperimeter ingesteld. Bovendien zal die klus wellicht ook enkele uren duren.”

Richting Antwerpen

De E34 is afgesloten tussen Oud-Turnhout en Retie, vijf uur na het ongeval zorgde dat . Het verkeer richting Nederland kan pas over de grens weer op de snelweg wat voor drukte zorgt op de lokale wegen. Het verkeer over langere afstand wordt aangeraden de E19 richting Nederland te nemen.

Op de E34 richting Antwerpen is nog vrij, maar in de namiddag of vroege avond gaat het daar dus ook dicht. Voor het verkeer vanuit Nederland zal dat voor grote hinder zorgen.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer