Foorkramers niet gestraft voor blokkade van Singel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag zeven foorkramers opschorting van straf gegeven voor hun betrokkenheid bij de blokkade van de Antwerpse Singel op 26 maart 2014.

adm

Uit protest tegen de door het stadsbestuur geplande verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken naar de site Spoor Oost had een grote groep foorkramers toen met 230 voertuigen voor een verkeersblokkade op verschillende kruispunten gezorgd. Bij het ontruimen daarvan kwamen verschillende foorkramers onzacht in aanraking met de politie.

Bij de feiten werden destijds 43 personen opgepakt. Zeven onder hen moesten zich onlangs voor de rechter verantwoorden en werden beschuldigd van onder meer belemmering van het verkeer, weerspannigheid, bendevorming, bedreiging en slagen en verwondingen.

De rechter achtte donderdag verschillende van die feiten bewezen, maar besloot voor alle beklaagden over te gaan tot een opschorting van straf voor een termijn van drie jaar. Geen van de foorkramers was aanwezig tijdens de uitspraak, één van hen werd zelfs bij verstek veroordeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen