© Facebook Ter Dolen

Limburgs bier krijgt opmerkelijke erkenning

De Helchterse bierbrouwerij Ter Dolen heeft een opmerkelijke titel in de wacht gesleept. Ze mogen sinds begin februari namelijk zowel ‘Ter Dolen Winter’ als ‘Armand Ter Dolen’, twee van hun topbieren, op de lijst van ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ zetten.

mige

“Ter Dolen winter is daarmee het eerste Limburgse en misschien wel het eerste nationale winterbier met deze erkenning. De persoonlijke band van Armand Ter Dolen met de eigenaarsfamilie maakt de erkeninning zeker zo speciaal. Deze erkenning maakt een sterke band duidelijk tussen de voormalig abdij van Sint-Truiden en Ter Dolen. De abten van Sint-Truiden verbleven vroeger op het kasteel De Dool, waardoor de Ter Dolen bieren nu erkend kunnen worden met de exclusieve benaming EBAB (Erkend Belgisch Abdijbier). Ter Dolen betaalt in ruil voor deze benoeming royalties. Die worden gebruikt om de restanten van de abdij in Sint-Truiden cultureel te onderhouden”, aldus het merk zelf.

Het volledige assortiment van Ter Dolen bieren valt nu onder het logo van Erkend Belgisch Abdijbier. Ter Dolen Blond, Ter Dolen Donker en Ter Dolen Tripel dragen dit logo reeds sinds 1 april 2008. Ter Dolen Kriek kwam er bij op 17 september 2012. Sinds 1 februari dit jaar is de benoeming van de laatste twee Ter Dolen bieren ook een feit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer