© Politie Antwerpen

50-jarige man die nog nooit rijbewijs had betrapt onder invloed achter het stuur

Antwerpen -

De Antwerpse politie vrijdag een 50-jarige man uit het verkeer gehaald bij een verkeerscontrole. Op zijn wagen hingen alleen reproductieplaten, maar dat bleek niet het enige waar de man niet mee in orde was.

De bestuurder kon namelijk geen rijbewijs voorleggen. Erger zelfs, hij had nog nooit een rijbewijs gehad. “De 50-jarige man reed ook onder invloed van verdovende middelen. De wagen was ook niet ingeschreven en werd getakeld. De man zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter”, aldus de Antwerpse politie. Twee andere personen kregen eerder al een rijverbod, maar leverden hun rijbewijs niet in. Een van hen kreeg zelfs vier rijverboden voorgelegd.

De politie stelde vrijdag in totaal 55 verkeersinbreuken vast, zoals onder meer voor een verlopen keuring, het ontbreken van een rijbewijs, het niet dragen van een veiligheidsgordel, gsm-gebruik of het verkeerd parkeren. Een man zonder rijbewijs werd van zijn speed pedelec gehaald, maar bij controle bleek het om een gestolen fiets te gaan.

Twee bestuurders speelden hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt omdat ze onder invloed van verdovende middelen reden, vijf anderen werden betrapt met drugs op zak en kregen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld.

In totaal controleerden de wijkteams, het verkeersondersteuningsteam (VOT) en het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West samen met de mobiele eenheid, het fietsteam Orida, de verkeerspolitie en de lokale recherche vrijdag 376 personen en 316 voertuigen. Dat gebeurde in dispositieven aan onder meer de Leuvenstraat, Madrasstraat, Oude Leeuwenrui en de Sluisstraat.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER