© GVA

Onderzoek naar vermiste Shashia (20): “Lichaam gevonden, identiteit nog niet bevestigd”

In de zoektocht naar de onrustwekkende verdwijning van Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg is donderdagavond een huiszoeking uitgevoerd in de Van Stralenstraat in Antwerpen. Ook het labo is ter plaatse. De jonge vrouw (20) vertrok dinsdag met de trein naar Antwerpen, waar ze afgesproken had met een man die ze leerde kennen via Facebook. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Thierry Goeman,

De twintigjarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg vertrok dinsdagochtend tussen 9 en 10 uur met de trein naar Antwerpen. Daar had ze afgesproken met een man die ze had leren kennen via een groep op Facebook om Pokémonfiguurtjes te ruilen. “Maar daar is ze nooit opgedaagd”, vertelt de mama van Shashia.

Het was de man met wie ze een afspraak had die dinsdagmiddag zelf op Facebook postte dat hij ontgoocheld was omdat ze hem liet wachten zonder te verwittigen. Hij is intussen door de politie verhoord, weet ATV.

In de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord, vlak bij het Atheneum van Antwerpen, is een huiszoeking uitgevoerd. Volgens Gazet van Antwerpen is er zeker één iemand gearresteerd en meegenomen voor verhoor, maar dat is niet bevestigd. De politie is met veel mensen ter plaatse en ook het labo is aanwezig.

Bij een huiszoeking in de Van Stralenstraat in Antwerpen-Noord, vlakbij het Atheneum van Antwerpen, is donderdag een lichaam aangetroffen. Dat bevestigt het parket. De operatie kaderde in het onderzoek naar de vermiste Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, maar het parket kan nog geen uitsluitsel geven over de identiteit van het slachtoffer.

Voor de ouders van Shashia Moreau wordt het wachten op nieuws over hun dochter stilaan ondraaglijk. “Ze is sinds dinsdag niet meer te bereiken op haar gsm, die staat blijkbaar af. We hebben al haar vrienden gecontacteerd. Niemand heeft nog iets van haar gehoord. We weten echt niet wat er gebeurd zou kunnen zijn. Het is zeker haar gewoonte niet om zomaar van huis weg te blijven zonder ons te verwittigen”, zegt vader Didier.

Zeer onrustwekkend

Volgens Dirk Depoover van Child Focus heeft men voorlopig geen enkel spoor naar het meisje. “We houden met alles rekening, maar hopen op een goede afloop. We doen alles om haar terug te vinden”, klinkt het.

De Cel Vermiste Personen van de federale politie zet alle beschikbare middelen in om haar te zoeken. “Wij zijn volop bezig met een zoekactie, zowel in Heist-op-den-Berg als in Antwerpen. Maar voorlopig hebben we geen enkel idee waar ze zou kunnen zijn of wat er zou kunnen gebeurd zijn”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Hij noemt de verdwijning van het meisje “zeer onrustwekkend”.

Shashia, die gepassioneerd was door het Pokémon-gebeuren, wordt zeker niet als een wegloper beschouwd en was niet depressief. Integendeel, ze zat eerder vol met toekomstplannen. Ze werkte bij een binnenspeeltuin De Monty in Heist en was gelukkig.

De politie heeft de weg die ze moest afleggen van Heist-op-den-Berg naar Antwerpen gereconstrueeerd aan de hand van de beelden van de NMBS en andere bewakingscamera’s in de buurt. Shashia’s computer is onderzocht door specialisten om te kijken met wie ze contact had en of ze eventueel nog andere afspraakjes heeft gemaakt.

“Het enige wat we hopen is dat straks de telefoon rinkelt en dat het Shashia is die zegt dat ze ongedeerd is”, zeggen haar ouders.

Opvallende gele jas

Shashia Moreau is normaal gebouwd en ongeveer 1,60 meter groot. Ze heeft lang, donkerblond haar en draagt oorbellen.

Toen ze dinsdag naar het station van Heist-op-den-Berg vertrok, droeg ze een gele jas van het merk Cassis, een bordeaux jeansbroek en paars gevlamde schoenen van het merk Skechers. Het meisje had ook een paarse handtas bij zich.

Wie Shashia nog gezien heeft sinds dinsdagvoormiddag, wordt verzocht om contact op te nemen met het gratis nummer 0800/30.300 of via Child Focus via het nummer 116 000.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer