LIVE. Dinant ruimt op na de overstromingen, maar al nieuw onweer op komst

Het noodweer heeft opnieuw toegeslagen in ons land. Ernstige overstromingen troffen gisteren de provincie Namen, onder andere in Dinant stonden straten helemaal blank. Auto’s werden er meegesleurd door de hevige stroming. Ook elders in het land is er sprake van wateroverlast, onder meer in Antwerpen, Temse en Sint-Gillis-Waas. Vandaag waarschuwt het KMI opnieuw voor onweer met code geel.

150 reacties

  • Dan Midden

    3 jaar geleden
    lees allen de geschiedenis van de abdij van Leffe...in augustus 1460 overstroomde het door de rivier de Leffe tgv extreme regenval waardoor de gebouwen instortte en vele mensen verdronken...was dat ook het gevolg van het klimaat? Eens om de zoveel jaar komt er een bui voorbij van 100liter per M2 per uur. Als dit gebeurt in heuvelachtig gebied zullen er problemen zijn, zeker als men de waterdammen nog eens moet gaan open gooien omdat ze 24 waarschuwen negeerden en ze overvol raakten
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Het codewoord is buffering. Elk dak heeft een afvoer, waarom elke nieuwbouw niet verplichten van onder het terras een gemetste regenput te plaatsen van minstens 20000 liter. 1/2 voorzien van een zandbodem en de andere van beton. Zo een systeem werkt bufferend bij zware regenval, sijpelt in de ondergrond bij droge periodes en er is water om voor andere doeleinden te gebruiken. In heuvelachtige gebieden buffers bovenaan de heuvel aanmaken. Beton is niet het probleem, het is de oplossing!
  • joseph kellens

    3 jaar geleden
    Alles zit vol beton, zelfs buitenlandse miljardairs planten enorme kantoor complexen neer met medeweten van politiekers. Kantoorgebouwen die zelfs nog niet voor 1/2 verhuurd waren voor covid. De politiekers laten ook enorme dure en grote appartementsgebouwen oprichten op t laatste stukje groen in steden en dorpen, er is n tekort is aan sociale woningen. Maar de mensen vernielen hun tuinaanleg ook door stenen ,kunstgras etc ipv een gewone tuin met fruit groenten bloemen etc. De mens is fout.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Er zijn toch nog kiekens die hun auto op een helling parkeerde. Is daar ook eindelijk werk, kunnen ze ook is afdragen.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    De beton is nu weggespoeld ! de Groen zullen blij zijn, en nu een zandweg aanleggen, Dan regent het misschien niet meer zo veel !!!