Rue de Philippeville, waar de auto's werden meegesleurd door het woeste water.
Volledig scherm
PREMIUM
Rue de Philippeville, waar de auto's werden meegesleurd door het woeste water.

Emanuel (41) en Nicole (41) zagen auto's meedrijven in hun straat na de storm in Dinant: “Plots kwam het water in golven naar beneden. Precies de zee”

Na de zware overstromingen anderhalve week geleden in de provincie Luik, is ook de provincie Namen vanavond getroffen door noodweer. In Dinant viel het water in geen tijd met bakken uit de lucht. Emanuel (41) en Nicole (41), bewoners van Rue de Philippeville, zagen hoe een tiental auto’s in hun straat door het water werden meegesleurd. “Het was als een woeste rivier waar je niet door kon stappen.”

81 reacties

  • Leo Van der Vorst

    3 jaar geleden
    Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat deze massa water zich ergens heeft opgehoopt en als de druk dan te groot wordt alles doorbreekt. Heb het zelf meegemaakt, een gracht die onder de rijbaan liep werd "beschermd" tegen verstopping door een metalen hek, maar meestal was men rijkelijk te laat om het hek te ontdoen van struiken en afval, meestal was het water dan al aan 't stijgen. Natuurlijk is men dan veel te laat, dan heeft men reeds duizenden liters water niet kunnen laten afvloeien!
  • gilbert Gijdé

    3 jaar geleden
    men moet inderdaad,nog meer en meer volbouwen.D'r is geen enkele gemeente die dit niet doet;maar in de ardennen is er nog groen en nog onbebouwd terrein genoeg.Tegen zulke natuurrampen is er niks te doen.Heb er al verschillende keren in frankrijk ondervonden, nu is het naar ons gekomen.En wij weten geen antwoord.Alleen als het bij jouw gebeurt,stort je wereld in
  • Marleen Saliën

    3 jaar geleden
    Alles wordt volgebouwd zodat het water nimeer de grond kan indringen. In de deelgemeente van Aarschot, Gelrode waar ik woon werden in het centrum alle akkers verkaveld en bebouwd. Gemeentbesturen geven toestemming uwaan projectontwikkelaars om gronden te verkavelen. Win win situatie voor beiden. Hoe meer inwoners de gemeente telt hoe meer geld er in het laadje komt.
  • Nico Coeck

    3 jaar geleden
    Dat we anders nog meer wijken bijbouwen zodat er nog minder groen, akkers, velden overblijven om de regenval te absorberen. Wij hebben geen buffer meer over in veel van onze steden. Daarbij het onomstreden probleem van de polen die sneller opwarmen en dan krijg je deze taferelen. De natuur wreekt zich
  • Sophia Henstra

    3 jaar geleden
    Geef niet de schuld aan de boeren philippe vandermeeren. Die zorgen dat jij eten op je bord krijgt. Hun worden overal al mee belast en kunnen nog amper rondkomen. We moeten geen steden vol cement bouwen, want dan kan het water nergens anders meer naar toe, dus overstromingen. Als je na zo'n overdreven bui in de bossen komt, zie je dat daar het water word opgenomen. Meer natuur, meer bossen, en grotere overvloei bekkens.