BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat een turnprestatie! België voor het eerst naar teamfinale, grootse Derwael én 15-jarige Verkest boeken ook individueel succes

Olympische SpelenWat een topprestatie. De Belgische turnsters hebben van zich laten spreken op de Olympische Spelen. Nina Derwael plaatste zich in Tokio voor de allroundfinale en de finale aan de brug met ongelijke leggers, dat laatste na een geweldige oefening. De Belgische ploeg, met verder ook Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest, pakte bovendien een ticket voor de teamfinale, wat dan weer een historische gebeurtenis is. En ook Verkest, amper 15 (!), verzekerde zich van een stek in de allroundfinale. 

12 reacties

  • KELLY BOLSSENS

    3 jaar geleden
    Wat een geweldige prestaties van deze 4 topmeiden!!! Hiervoor werk je jaren, dit zijn topatletes. Turnen verdient inderdaad meer aandacht van de media! Proficiat en kballen maar in de finales!!!!
  • Carmen De Gussem

    3 jaar geleden
    Die meisjes zijn super atleten en wat een wilskracht om jaren te trainen en zich alles te ontzeggen! Winnen of niet de prestaties tot nu toe zijn zeker al top ;heel België mag fier zijn op jullie! Waarom verdienen die meisjes financieel niet meer , komt die sport zelden of nooit op tv en is het altijd over die voetballers en wielrenners?Die laatsten mogen gerust veel minder verdienen en dan krijgen de andere sporters misschien ook iets! Meisjes ik wens jullie van harte proficiat en yes you can!
  • Josse Vos

    3 jaar geleden
    Gewoonweg formidastisch resultaat, op weg naar meer? En inderdaad, de gymnastiek competities moeten meer aan bod komen op TV want dit is topsport !
  • Lucien beck

    3 jaar geleden
    DIKKKKKKE proficiat met tranen in mijn ogen zitten kijken deze jonge meiden verdienen dik applaus.
  • walter Bogaerts

    3 jaar geleden
    Dikke proficiat voor deze meisjes.