Straffe kost: wonderboy Pidcock verovert solo goud in het mountainbike, Van der Poel naar ziekenhuis na zware val

Olympische SpelenEen wonderdag voor de ene, een rampdag voor de andere. Een straffe Tom Pidcock veroverde twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk goud in het mountainbike op de Olympische Spelen. De 21-jarige Brit voerde halfweg het tempo op en kwam solo over de meet. De olympische droom van Mathieu van der Poel spatte al snel uit elkaar. De topfavoriet viel hard en stapte nog voor het einde mankend van de fiets. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 18de. 

108 reacties

  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Ik had graag een eerlijke strijd gezien tussen Van der Poel en Pidcock.
  • Diego Pepre

    3 jaar geleden
    Ik geloof VDP dat hij het niet wist en dat hij daardoor viel. Dat hierdoor zijn Olympische droom uiteenspat is een spijtige zaak. Maar het is zeker niet de fout van de organisatie aangezien iedereen hiervan op de hoogte werd gesteld. Hij wist ook dat er het bij het testevent niet lag. Dan had hij beter het zekere voor het onzekere genomen. Plank bij voorbereiding lag er voor extra veiligheid. Dan is het extra spijtig dat juist dit voor een ongeval gezorgd heeft met grote gevolgen voor VDP.
  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    De organisatie had de plank niet moeten plaatsen bij de verkenningen gezien ze toch van plan waren om ze weg te halen tijdens de wedstrijd. Dit is een ernstige fout van de organisatie en natuurlijk ook de oorzaak van de val. VDP verspeelt hier zeker een medaille en is door dit dwaze gedrag van de Japanners mogelijk weken out! De bond moet zijn verantwoordelijk op nemen!
  • Johan hendrickx

    3 jaar geleden
    Iedereen wist het van dat plankje behalve VDP niet.. Zelfs Pidcock heeft dit herhaald voor de Sporza-micro! Dus, beetje flauw excuus. Wat wel soms opvalt is, dat Wout altijd toch wat meer bevrijdt lijkt rond te rijden als VDP er niet bij is.
  • Johan Maddens

    3 jaar geleden
    Kris , laat ons stellen dat ze allebei grote klasbakken zijn die een gans jaar aan de top staan , zelfs ook in de winter ! Allebei zien we ze soms totaal uitgeput aankomen , wat ik hierbij versta dat ze op eigen kracht rijden .Van veel renners tegenwoordig merk je niet dat ze een wedstrijd betwist hebben !!