Direct naar artikelinhoud
NieuwsMuziek

Gert Verhulst brengt soloalbum uit met enkele vergeten ‘Studio 100'-nummers

Beeld Klaas De Scheirder

Op 10 september brengt Gert Verhulst (53) zijn eerste soloalbum uit, genaamd ‘Zijn Mooiste Liedje’. De plaat is een verzameling van enkele verborgen parels uit het ‘Studio 100'-repertoire. Zo haalt De ‘Studio 1à0'-baas onder meer nummers van ‘Spring' en ‘Het Huis Anubis’ van onder het stof en steekt deze in een nieuw jasje. Het zijn stuk voor stuk liedjes die Verhulst zelf heeft geschreven.

‘Studio 100' bestaat dit jaar 25 jaar, de perfecte aanleiding voor Gert Verhulst om een cd uit te brengen. “Ik speelde al enkele jaren met dit idee. Ik heb samen met Johan Vanden Eede de afgelopen 25 jaar enorm veel nummers geschreven voor onze artiesten, maar aangezien sommige series al enkele jaren gestopt zijn, bleef er een rijk repertoire in de kast liggen.”

Verhulst besloot dan ook om een aantal nummers een tweede leven in te blazen. Het gaat onder meer over muziek die oorspronkelijk in de reeksen ‘Het Huis Anubis’, ‘Spring’, ‘Ghost Rockers’ en ‘Amika’ zou verschijnen. Daarnaast komen er ook twee nummers uit de ‘Studio 100'-musicals ‘Robin Hood’ en ‘De 3 Biggetjes’. 

Om de liedjes een nieuwe muzikale draai te geven, kreeg Verhulst hulp van Steve Willaert. “Hopelijk wordt het zowel voor de fans van toen als voor een nieuwe generatie een verrassende muzikale ontdekkingsreis”, zegt Verhulst.

Op 20 augustus komt de eerste single van het album uit. Die kreeg als titel ‘Zij’ en komt uit de serie ‘Het Huis Anubis’.

Gert Verhulst brengt soloalbum uit met enkele vergeten ‘Studio 100'-nummers
Beeld Studio 100