EPA
Volledig scherm
© EPA

Griekenland zet zich schrap voor hittegolf met temperaturen tot 43 graden

De Griekse autoriteiten hebben gewaarschuwd voor een ernstige hittegolf. De temperatuur kan tussen komende vrijdag en de daaropvolgende dinsdag oplopen tot 43 graden in delen van het vasteland, schrijft de krant Kathimerini.

  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. ANALYSE. Faroek ziet hoe tijd in het voordeel kan spelen in zoektocht naar waarheid achter de dood van Annie De Poortere
    PREMIUM
    2

    ANALYSE. Faroek ziet hoe tijd in het voordeel kan spelen in zoektocht naar waarheid achter de dood van Annie De Poortere

    De verdwijning van Annie De Poortere was een cold case, een onopgeloste zaak waar alle sporen dood lopen. En hoe meer tijd er verstrijkt in zo een dossier, hoe groter de kans dat de dader zijn sporen kan uitwissen of een alibi kan fabriceren. “Maar”, zo meent onze gerechtsexpert Faroek Özgünes.“Het opmerkelijke aan cold cases is dat tijd soms wél in het voordeel van de politie kan spelen.”