© Jeroen Fissette

© Jeroen Fissette

© Jeroen Fissette

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Oudercomité Scouts Sint-Martinus brengt frietkraam naar kampterrein

Hasselt -

De scouts van Sint-Martinus den XIIde uit Hasselt waren van 15 tot 25 juli op kamp in Manhay. Traditiegetrouw staat op 21 juli hun bezoekdag gepland. Door de coronapandemie kon die voor het tweede jaar op rij echter niet doorgaan. Het oudercomité zorgde daarom opnieuw voor een verrassend alternatief. Ze brachten verrassingsdozen én een frietkraam naar het kampterrein.

Jeroen Fissette

“Normaal organiseren we op de bezoekdag altijd een grote barbecue voor alle leden en hun familie en vrienden”, vertelt Koen Kreemers van het oudercomité. “Dat kon dit jaar jammer genoeg alweer niet doorgaan. Maar we zorgden net als vorig jaar voor een alternatief.“ Dat deed het oudercomité onder de vorm van verrassingsdozen.

“Als de jongens op kamp vertrekken, verkopen we aan de ouders lege dozen. Die mogen ze dan de avond voor de bezoekdag gevuld weer aan ons bezorgen”, legt Koen uit. “Het oudercomité brengt die dozen dan naar het kampterrein, waar ze uitgedeeld worden aan de jongens. Met het geld dat we verzamelen, laten we een frietkraam naar het kampterrein komen. Zo hebben de scouts toch een beetje het speciale gevoel van de bezoekdag. Aan de reacties te horen, heeft het ook goed gesmaakt.”

Extraatje

Opvallend: de dozen werden dit jaar heel bijzonder versierd. “De respons van de ouders was geweldig”, aldus Koen. “Als we de dozen verkopen, zijn ze allemaal hetzelfde. Die dozen worden ons geschonken door oud-leider Hans Leën van Drukkerij Chapo. Maar als we ze gevuld terugkrijgen van de ouders, zijn het ware kunstwerken. We hadden dit jaar ook een extra prijs beloofd voor de tak waar de mooiste doos zou geleverd worden. Maar het was echt onmogelijk om te kiezen. Vandaar dat iedereen nog een extraatje kreeg tijdens het kampvuur.”

“We hopen wel dat dit nu écht de laatste keer is dat we deze speciale actie moeten organiseren. Want natuurlijk willen we dat alles terug normaal wordt, dat we volgend jaar weer gewoon een barbecue kunnen aanbieden en dat het kampterrein voor een dag weer lekker gezellig volloopt met ouders en kennissen”, kijkt Koen al vooruit naar 21 juli 2022.

http://www.sint-martinus.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer