Een huis kopen zonder het op voorhand te bezichtigen: het lijkt te gek voor woorden, maar sommige Vlamingen moeten het doen als ze eens niet willen afgetroefd worden door andere kandidaat-kopers.
Volledig scherm
Een huis kopen zonder het op voorhand te bezichtigen: het lijkt te gek voor woorden, maar sommige Vlamingen moeten het doen als ze eens niet willen afgetroefd worden door andere kandidaat-kopers. © Getty Images

OPROEP. Kocht u een woning zonder die op voorhand te bezoeken? Of betaalde u veel te veel omdat het niet anders kon?

De jongste jaren is het bijzonder moeilijk geworden om een huis te kopen tegen een aanvaardbare prijs. Er komen weinig huizen op de markt, terwijl er veel geïnteresseerde kopers zijn. Voor een reportage in ‘Het Laatste Nieuws’ zijn we op zoek naar Vlamingen die de voorbije maanden of jaren een huis of appartement kochten zonder dat ze het op voorhand bezochten - om toch maar zeker te zijn dat niemand anders met hun droomhuis ging lopen. We zoeken ook mensen die toegeven dat ze eigenlijk te veel hebben betaald voor hun huis, maar dat wel moesten doen als ze ooit eens een eigen huis wilden hebben.