De schade van de gasexplosie aan de Paardenmarkt was aanzienlijk en claimde de levens van Paul Van Laerhoven (39) en Sahil Noor Ahmad (26).
Volledig scherm
De schade van de gasexplosie aan de Paardenmarkt was aanzienlijk en claimde de levens van Paul Van Laerhoven (39) en Sahil Noor Ahmad (26). © Klaas De Scheirder

Slachtoffers explosie Paardenmarkt moeten langer wachten op geld: verzekeraar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoende gemotiveerd”

AntwerpenDe slachtoffers van de zware explosie aan de Paardenmarkt 3 jaar geleden zullen nog wat langer geduld moeten hebben voor ze een schadevergoeding uitbetaald krijgen. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde huurder Hamdi C. op 22 juni tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, omdat volgens de rechter de explosie, die 2 mensen het leven kostte, kon gebeuren door zijn nalatigheid. Nu gaan verschillende partijen, waaronder C.’s verzekeraar AXA Verzekeringen, in beroep tegen die uitspraak. 

  1. Dennis ‘Black Magic’ blijft in de cel in afwachting van proces in beroep na veroordeling voor verkrachting: “Kans op recidive is té groot”

    Dennis ‘Black Magic’ blijft in de cel in afwachting van proces in beroep na veroorde­ling voor verkrach­ting: “Kans op recidive is té groot”

    Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) blijft voorlopig aangehouden, dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling maandag beslist. De voormalige pornoproducent tekende recent beroep aan tegen zijn veroordeling. Twee weken geleden kreeg Burkas een celstraf van zeven jaar voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen, waarna hij onmiddellijk werd aangehouden. “Hij is erg teleurgesteld met de beslissing, maar we respecteren de beslissing van het hof”, aldus zijn advocaat.
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen