Turnvedette Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale: “Ik worstel intern met wat zaken”

Olympische SpelenDe Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) heeft zich teruggetrokken uit de teamfinale op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb wat interne problemen, maar ik wil er niet te veel over kwijt”, vertelde ze voor de microfoon van VTM Nieuws. Een paar dagen geleden nog had Biles het over de mentale druk die op haar schouders weegt. Het is afwachten of ze nog zal aantreden op de individuele toestelfinales en de finale allround.

10 reacties

  • Frans Segers

    3 jaar geleden
    Bewondering alom voor Simone Biles. Sterkte meisje!
  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    Topsport heeft zowel een fysieke als een mentale zijde. Biles was zoals Derwael in België de 'leading lady' van het US team. Dat team heeft ze enorm in de steek gelaten omdat ze de mentale zijde niet de baas kan. Dan ben je dus geen topsporter
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Moest men in de mensen hun hoofd kunnen kijken, dan zou men soms echt verbaasd zijn. Bij sporters valt dat het meest op, het ene jaar de top, in het andere een dip van jawelste. Hoe onverschilliger de persoon, hoe beter hij er mee omgaat.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Zo is topsport nu eenmaal: fysiek én mentaal de sterkste zijn. Als je op het niveau van Simone geraakt dan heeft niemand je de les te spellen!
  • Ineke Visser

    3 jaar geleden
    Mevrouw Biles ik hoop dat het met u goed gaat want de druk op presteren is zeer hoog.