Danny Leemans

Meise heeft een kattenvanger: "In de zomer worden veel katten aan hun lot overgelaten"

De gemeente Meise heeft officieel een kattenvanger aangesteld. Dany Leemans uit Wolvertem (60) is er al meteen aan de slag gegaan, want in de zomer worden veel katten aan hun lot overgelaten. Het gemeentebestuur blijft inmiddels mensen sensibiliseren om hun katten te laten steriliseren en castreren. 

Dany Leemans is zopas aangeduid als kattenvanger van Meise. Hij doet dat op vrijwillige basis nadat een gemeentearbeider die instond voor het vangen van de katten op rust is. Tijdens de zomerperiode is het traditioneel druk voor zo'n kattenvanger want heel wat mensen gaan met vakantie en dumpen hun kat, of denken dat het dier zich wel zal redden.

"Afgelopen week is er elke dag wel al iets gebeurd. Vrijdag werd een kat gevonden, zaterdag is er op de Merchtemsesteenweg eentje gevonden met vijf kittens en ook zondag ben ik opgebeld voor een kat van de Ossegemstraat die maandagmorgen gesteriliseerd is. Ook gisterenavond rond 20 uur is een kater op de dool in Imde binnengekomen voor een sterilisatie, die droeg geen chip." zegt Leemans . "Als die katten binnen de drie weken niet geregistreerd is van wie ze is, dan worden ze ter adoptie aangeboden in Wolvertem."

Voor de verzorging en de sterilisatie van de katten werkt Meise samen met het asiel van de stichting Maes. Het aantal zwerfkatten in Meise daalt voorzichtig. De stichting Maes heeft vorig jaar tussen 160 en 180 zwerfkatten in Meise gevangen en na sterilisatie of castratie terug gezet.

Meest gelezen