VRT
Volledig scherm
© VRT

Peter Van de Velde liet zich ontdopen: “Dat Rome homoseksualiteit als een zonde blijft zien, stoort me mateloos”

Showbizz‘Thuis’-acteur Peter Van De Velde (54) heeft zich laten ontdopen. Hoewel de acteur in God gelooft en regelmatig bidt, vindt hij het niet kunnen dat de katholieke kerk homoseksualiteit als een zonde ziet. “Ik wil daar geen deel van uitmaken. Dus ik heb een brief gestuurd naar het bisdom, om mij uit het doopregister te laten schrappen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

23 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Ontkruisen zou voor iedere christen een mooie(re) denkverandering en ritueel zijn maar dat neemt uiteraard niet weg dat begeestering of geestdrift(en) van uw VRIJHEID(sideaal) aan andere moet en kan opgedrongen worden.
  • Hubert Wouters

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter het vaticaan tot op de grond afbreken. Ik geloof niet in hun sprookjesboek. Christendom is het middel waarmee de Katholieke Kerk de mensen bedriegt.
  • Lena Vervoort

    3 jaar geleden
    Wie zich laat ontdopen, bewijst hiermee dat hij of zij toch nog enig belang hecht aan het poespas-ritueel van de Kerk. Mij kan het niet schele dat ik als baby wat water over mijn hoofdje gegoten kreeg.
  • jean battheu

    3 jaar geleden
    Iedereen heeft zijn eigen mening en dat is te respecteren. En daar stopt het voor mij.
  • Paul Broeckx

    3 jaar geleden
    Godsdienst (eender welke) beschouwen als een privéclub en alleen de leden betalen lidgeld om de club te onderhouden. Het blijven toch sprookjes want van niks zijn er bewijzen.