De fabriek van Pfizer in Puurs.
Volledig scherm
De fabriek van Pfizer in Puurs. © BELGA

Pfizer geeft Belgische export miljardenboost

De rush op corona­vaccins legt de Amerikaanse farmareus Pfizer geen windeieren. In het tweede kwartaal verkocht Pfizer voor 7,8 miljard dollar (6,6 miljard euro) aan coronavaccins. Dat was goed voor nagenoeg de helft van de totale omzet van net geen 19 miljard dollar (16 miljard euro), die bijna verdubbelde tegenover vorig jaar. Dat heeft een belangrijke impact voor ons land. Dat schrijft De Tijd vandaag.

55 reacties

  • david willems

    3 jaar geleden
    Dit is goed voor de werkgelegenheid in ons land tevens ook goed voor de economie in ons land.
  • Willy Govaert

    3 jaar geleden
    Waar zijn de politiekers nu ?? Er is toch al maanden over gepraat om het patent op te heffen !!!!
  • Eric Aerts

    3 jaar geleden
    Ik leef nog beste mensen zonder vaccin, Stop met deze waanzin na 1.5 jaar regels en boete's.
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Mr Van Cleemput, in Puurs worden de 280 componenten van 86 leveranciers uit 19 landen geassembleerd n, niets meer. Uiteraard goed nieuws voor de royaltie's die Pfizer zal uitbetalen aan de universiteiten in dit land Tussen 2008 en 2018 ontving de KU Leuven liefst 559 miljoen euro royaltie's van de US . pharmareus Gilead , voor hulp aan het onderzoek naar hiv Denkt iemand nu werkelijk dat de vaccinatie over u en ons welzijn gaat.? Dit is een beursgang zonder weerga, de rest wordt geschiedenis
  • arlette Strumane

    3 jaar geleden
    Het vaccin heeft reeds miljarden winst . En toch krijgen ze de steun van de G20 (rijkste landen) EN de Europese commissie (Didier Reynders) om het octrooi niet vrij tegeven zodat ook arme landen betaalbare bescherming krijgen . Gaat het om winst of gaat het om bescherming ? Als ze ons een 3de vaccin verkopen zonder het octrooi vrij te geven dan kennen we het antwoord .