Direct naar artikelinhoud
NieuwsNoodweer

Een van de twee laatste vermiste personen na overstromingen in ons land teruggevonden

Het lichaam van de man werd in Trooz teruggevonden.Beeld Joel Hoylaerts / Photo News

Gisteren is het lichaam teruggevonden van de man die nog vermist was sinds de overstromingen. Het gaat om een man afkomstig uit Verviers die werd teruggevonden in Trooz, een twintigtal kilometer verderop. Dat schrijft VRT NWS. Er is nog steeds één vrouw vermist.

en

“De man is helaas overleden. Er zijn intussen 38 slachtoffers geïdentificeerd, die de zware overstromingen in ons land niet overleefd hebben”, zegt An Berger van de Federale Politie. “Nu die man is teruggevonden wordt er nog 1 persoon vermist, het gaat om een vrouw.” Daar zal verder naar gezocht worden.

Dodentol

Dat betekent dat de officiële dodentol oploopt. De Waalse regering sprak dinsdag - voordat de vermiste man werd teruggevonden - nog van 41 dodelijke slachtoffers. Dat betekent dat het cijfers inmiddels is gestegen tot 42. De federale politie zegt echter dat er officieel 38 dodelijke slachtoffers zijn. Waarom deze cijfers niet matchen, is voorlopig onduidelijk.

Lees ook:

Het trauma van Pepinster: ‘Toen mijn moeder mijn zus loste, gleed ze weg. Haar lichaam werd veertien kilometer verder gevonden’

Deze 235 Vlaamse ‘signaalgebieden’ lopen risico op overstroming: bekijk waar uw woning ligt