Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden. © AP

Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

RoyaltyDag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.

9 reacties

  • Simone Meeuwesen

    3 jaar geleden
    Prinses Diana is een icoon. Ze heeft twee mooie zonen. Door te huwen is nu de onvergetelijke prinses geworden. Daar is Camille niks tegen.
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Charles heeft altijd een hoop bagger over zich gekregen. Diana was ook geen non hoor. Als ze er niet wou mee trouwen, had ze alles maar moeten afblazen of vooraf nee gezegd hebben. Maar ja, het geld lonkte...
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Een huwelijk dat er nooit mocht geweest zijn ,hij heeft haar altijd bedrogen!
  • Cedric PROOT

    3 jaar geleden
    Huwelijk van de eeuw,show ja maar liefde?
  • Bob Fréson

    3 jaar geleden
    Ze had beter alles af geblazen, maar ja, de miljarden lonken langs alle kanten.