BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Fiscus vordert 11,1 miljoen euro extra aan belastingen in voetbalwereld

Belgisch voetbalDe fiscus bijt zich vast in het voetbal. Clubs, spelers en makelaars moeten na onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) 11,1 miljoen euro extra belastingen betalen. Het fiscaal onderzoek, dat vooral gericht is op makelaars, is nog niet helemaal afgerond, het bedrag zal wellicht nog oplopen.

21 reacties

  • Piet Mastur

    3 jaar geleden
    Is dat alles? Een peulschilletje voor die clubs.
  • Robby van Ballaert

    3 jaar geleden
    En als ze nu de lijn nog doortrekken naar de grote concerns zoals Electrabel en dergelijke is de corona crisis van de baan.
  • Karel Van Beeck

    3 jaar geleden
    Maar 11 miljoen € ?
  • Benny Bertrant

    3 jaar geleden
    11 miljoen? Dat is peulschil! Wat geven die clubs uit aan aankoop van spelers? En dat ze eens sociale bijdragen betalen zoals een werknemer wordt belast op zijn loon ipv. sociale lasten te maar moeten te betalen zoals het laagste inkomen.
  • Jan Baroen

    3 jaar geleden
    Een eerste stap in de goeie richting, nu de voetballers nog en belasten zoals iedere werknemer op de werkelijk verdiende inkomsten en niet op een belachelijk forfait. Voor de fanatiekers, dit heeft niets met afgunst te maken enkel met het feit dat toch iedereen gelijk voor de wet is. Voor mijn part mogen parlementairen ook op hun inkomsten belast worden en niet op slechts een fractie daarvan zoals het nu is. Eendracht maakt macht, we moeten ook eendrachtig in het betalen van belastingen zijn.