©  AFP

Ook op de Spelen stijgt het aantal besmettingen: organisatie kondigt 27 nieuwe coronagevallen aan

De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio heeft vrijdag 27 nieuwe coronagevallen bekendgemaakt. Dat is de hoogste stijging in het aantal besmettingen sinds de coronatests voor de Spelen begonnen op 1 juli. Donderdag waren er ook al 24 nieuwe gevallen.

Laurens Van Heuverswijn
Bron: BELGA

Bij de nieuwe besmettingen zitten drie atleten. Enkel de identiteit van de Amerikaanse wereldkampioen polsstokspringen Sam Kendricks is bekend.

Het totale aantal besmettingen bij betrokkenen van de Spelen loopt zo op tot 220. De toename van het aantal coronagevallen loopt parallel met het toenemende aantal nieuwe besmettingen in Japan. Donderdag werden voor het eerst in het hele land meer dan 10.000 nieuwe besmettingen geteld, waarvan 3865 in Tokio.

In Tokio heerst nog voor de rest van de olympiade de noodtoestand. Alle competities in de Japanse hoofdstad vinden zonder publiek plaats.

Japan werd tot dusver veel minder hard getroffen door het coronavirus dan veel andere landen. De vaccinatie verloopt er echter zeer traag. Tot nu toe heeft nog maar 27 procent van de bevolking haar twee prikken gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer