Chiro Vlaanderen

Chiro Erps-Kwerps zet kamp stop door corona-uitbraak: "Alle protocollen werden opgevolgd"

De Chiro van Erps-Kwerps heeft zijn kamp in Lokeren vroegtijdig afgeblazen nadat verschillende leden besmet bleken te zijn met het coronavirus. Een deel van de besmette leden zit nu samen in isolatie in een ontmoetingscentrum in Erps-Kwerps. Het is de tweede keer op een week tijd dat een jeugdbeweging uit Vlaams-Brabant een kamp moet stopzetten omwille van een corona-uitbraak.

De leden van Chiro Erps-Kwerps vertrokken op 21 juli op kamp naar Lokeren. Vooraf had de hoofdleiding aan iedereen die mee op kamp ging gevraagd om zich te laten testen. Van het gemeentebestuur kregen ze ook zelftesten mee voor het geval dat er kinderen met symtomen zouden zijn. “Maandag hebben ze die testen dan moeten gebruiken”, zegt schepen van Jeugd in Kortenberg Ann Vannerem (CD&V). “Daaruit bleek dat diegenen die ziek waren, inderdaad besmet waren met corona.” 

Dinsdag werd de hele groep getest door de mensen van de eerstelijnszone in Lokeren. Het verdict: 56 van de 183 leden en leiding testten positief. Vooral de kinderen uit de oudere groepen raakten besmet.

“Alle protocollen zijn juist opgevolgd”, zegt Vannerem. “We kunnen Chiro Erps-Kwerps niets verwijten. De genomen maatregelen moesten normaal voldoende zijn, maar het gaat hier om de deltavariant die superbesmettelijk is.” 

Samen in isolatie

Vanuit de gemeente werd een bus ingelegd om de besmette leden in groep op te halen. Een deel van die groep zit nu samen in isolatie in een ontmoetingscentrum in Erps-Kwerps. De anderen blijven thuis in quarantaine en worden volgende week dinsdag opnieuw getest.

Meest gelezen