Direct naar artikelinhoud
NieuwsOlympische Spelen

Simone Biles in moeilijkheden ‘bij elke toesteloefening’, twijfel over deelname toestelfinales groeit

Simone Biles.Beeld AP

De Amerikaanse turnvedette Simone Biles heeft vrijdag aangegeven dat ze ‘bij letterlijk elke toesteloefening’ in de problemen komt. Met die uitspraak vrijdag via haar Instagram-account voedt ze de twijfels over haar deelname aan de toestelfinales in het turnen. Die gaan zondag van start.

en

Biles was op de vorige spelen in Rio de Janeiro nog goed voor vier keer goud (allround, sprong, vloer, team) en een keer brons (balk).  Maar in Tokio trok ze zich eerder op de week terug uit de teamfinale en gaf ze forfait voor de individuele allroundfinale. Biles haalde “demonen in haar hoofd” aan. “Vanaf ik de mat betreed, is het enkel mijn hoofd en ik. Ik kreeg te kampen met demonen. Ik moet doen wat goed is voor mij, me concentreren op mijn mentale gezondheid en mijn gezondheid en welzijn niet op de proef stellen”, verklaarde ze.

Lees ook

Een moeilijke jeugd en tonnen talent: wie is Simone Biles, de gymnaste die nu haar mentale gezondheid laat voorgaan?

In een videostory op Instagram van de training vrijdag is te zien hoe Biles na een oefening op haar rug valt op de mat. “Dat was me nog nooit overkomen op de evenwichtsbalk en op de brug, het was enkel op de mat en bij de sprong. Maar deze keer is het letterlijk bij elke toesteloefening. Het is echt klote”, zegt Biles in de post. Het startte pas nadat ze de VS verliet richting Tokio, en pas na de kwalificaties.

Biles zegt nog dat ze niet opgeeft. “Ik geef niet op, mijn geest en lichaam zijn gewoon niet gesynchroniseerd, zoals je hier kan zien.”