Minderjarige gebeten door politiehond na onlusten in station

© *

Een minderjarige is donderdag in het Sint-Pietersstation gebeten door een politiehond. Dat gebeurde nadat een groep van 20 tot 30 jongeren de politie had belaagd. De aanleiding voor de onlusten was een identiteitscontrole.

sln

“Het is niet lichtzinnig dat we een politiehond laten aanvallen, maar gisteren oordeelde de hondenbrigade dat het, na verschillende waarschuwingen, blijkbaar niet anders kon”, zegt Dirk De Sutter, woordvoerder van de Gentse politie.

Het minderjarige slachtoffer werd gebeten in de linker bovenarm en voor verzorging afgevoerd naar het UZ Gent. Volgens de eerste berichten liep hij oppervlakkige bijtwonden op.

Het incident was het trieste hoogtepunt van een uit de hand gelopen identiteitscontrole van twee minderjarigen in het Sint-Pietersstation. De controle kaderde in een preventieve actie van de politie. De jongste tijd kwamen immers heel wat klachten binnen over steaming in en rond het Sint-Pietersstation.

“Twee jongens weigerden om een nog onbekenden reden zich te laten controleren en de situatie liep uit de hand. Er volgde een schermutseling en plots werden de twee dienstdoende agenten geconfronteerd met twintig tot dertig jonge belagers”, zegt politiewoordvoerder De Sutter.

De geviseerde agenten vroegen en kregen bijstand. Onder andere een lid van de hondenpatrouille kwam ter plaatse. Een van de belagers kwam volgens de politie, ondanks verschillende verwittigingen, steeds dichter bij de politiehond. Dat resulteerde in de aanval.

Controle geweigerd

De twee jongens (naar verluidt rond de 16 jaar) die aanvankelijk weigerden zich te laten controleren, werden nadien opgepakt door de politie voor verhoor. Verder onderzoek moet uitwijzen waarom ze zich verzetten tegen een politiecontrole.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen