thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”

“Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?

15 reacties

  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    m.a.w de daders zijn de slachtoffers, zoals in vele gevallen
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    In het totaalpakket van de moderne seksuele opvoeding van het kind, moet men ook 'pedofilie' vermelden, in de categorie 'aberraties'. We moeten kinderen waarschuwen voor aberraties, en niet voor de PC of het internet an sich. Gebruik van de ID kaart is de oplossing die voor het grijpen ligt, maar niet wordt aangewend omwille van de privacy van de criminelen.
  • Jürgen Mouton

    3 jaar geleden
    Er moet niet opgetreden worden tegen de anonimiteit op internet, dat is net de vrijheid die je online hebt. Dat is hetzelfde als van iedereen vingerafdrukken/dna nemen om misdaad tegen te gaan. Het zijn inbreuken op de privacy, en wie garandeert me dat de overheid die gegevens niet gaat misbruiken? Want de geschiedenis heeft aangetoond, dat de overheid hun eigen wetten meer overtreden/misbruiken/negeren dan individuen.
  • Erik Bervoets

    3 jaar geleden
    Ze kunnen misschien de straffen wat zwaarder maken, dan worden er toch sommige perverten afgeschrikt. Weer een paar kinderen gered.
  • Werner Wynakker

    3 jaar geleden
    Hou uw kinderen in het oog in plaats van de schuld bij anderen te leggen.