Jean Marie Dedecker
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Marie Dedecker © Dieter Bacquaert

Jean-Marie Dedecker volgt Olympische Spelen op de voet: “In mijn tijd was het scharrelen en schooien voor loon”

ShowbizzJean-Marie Dedecker (69) - burgemeester van Middelkerke en 19 jaar lang de bondscoach van de Belgische judoka’s - ziet veel slaagkansen voor onze atleten tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. “Ik verwacht niet minder dan tien medailles van de Belgen”, klinkt het bij Dedecker, die ook uitgebreid terugblikt op zijn eigen carrière binnen de sportwereld. Daarnaast heeft hij het ook over zijn geliefde badplaats en ook zijn eigen ‘prestaties’ komen aan bod: “Ik had vroeger een sixpack, nu is dat een onepack.”

8 reacties

  • Leo Peeters

    3 jaar geleden
    Een topman die de koe blij de horens durft pakken, spijtig dat Brussel er niet van vol loopt van dit kaliber
  • Rody Franks

    3 jaar geleden
    Hij hoeft er niet op gestemd te hebben om gelijk te hebben he camiel. Geen angst, ik kan JM zeker smaken maar het blijft een feit dat "de gemeente" en "de provincie" en "de staat" GEEN geld hebben!
  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat Patrick Vandeputte vorige verkiezingen niet op J.M. Dedekker gestemd heeft. Nochtans deden velen het beter !
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Het was zeker scharrelen maar de beste judoka's ooit van België.
  • Patrick Marinus

    3 jaar geleden
    Politiek ben ik het niet met hem eens, maar hij slaat hier wel de spijker op de kop. vroeger ging het nog om sportieve prestaties en was voor je prestatie betaald worden bijzaak. Tegenwoordig dringt het winstbejag en rijkelijk betaald worden door in elk aspect van iets wat nog sport wil genoemd worden.