Uitzonderlijk wordt wel met bonussen gewerkt, zoals bij de film 'Zot van A'. Het loon van de topacteurs werd binnen de perken gehouden, maar vanaf een bepaald bezoekersaantal mochten ze één extra dag factureren.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitzonderlijk wordt wel met bonussen gewerkt, zoals bij de film 'Zot van A'. Het loon van de topacteurs werd binnen de perken gehouden, maar vanaf een bepaald bezoekersaantal mochten ze één extra dag factureren. © TMDB

Scarlett Johansson verliest geld door mindere ticketverkoop ‘Black Widow’. Hoe zit dat voor Belgische acteurs?

FilmScarlett Johansson klaagt Disney aan omdat de film 'Black Widow' zowel in de bioscoop als op hun streamingdienst te zien is. De actrice wordt deels betaald op basis van het aantal cinemabezoekers. Hoe zit dat precies in Vlaanderen? Zijn onze acteurs ook afhankelijk van een goede verkoop? “Nu wordt allemaal ingewikkelder, want het afgelopen jaar zijn alle verhoudingen door elkaar geschud”, aldus Jan Verheyen. 

6 reacties

  • Jean Schepens

    3 jaar geleden
    met al die belgische "kaskrakers" hier zal dat héél zeker gene vette zijn ! ... NONKELJEAN
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Ze kan van Disney dan wel winnen, maar dan is het einde carrière voor haar. dan komt er niets meer binnen, en haar leefgewoonte kennende zal alles wel direct opgesoupeerd zijn. En dan horen we niets meer van haar en haar geld.
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Een contract dient om nageleefd te worden, waarom is er anders een contract?
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Een contract is een contract en Disney pleegt contractbreuk. Ze mogen Scarlet nu flink betalen! Ze heeft gelijk Bij Disney zitten enkel oplichters die misbruik maken van jonge acteurs! Dat moet stoppen.
  • Marc Van Driessche

    3 jaar geleden
    Typisch voorbeeld van de menselijke graaicultuur.