© AFP

Roemeen steelt Mercedes met baby op achterbank

Het openbaar ministerie eiste een celstraf van twee jaar en een rijverbod voor een 29-jarige Roemeen die vorig jaar een Mercedes met een baby’tje op de achterbank wilde carjacken. De man kon worden tegengehouden door een alert koppel. “Hij was in staat van krankzinnigheid”, aldus zijn advocaat die de vrijspraak vraagt.

sdeferm

De feiten dateren van 28 april 2016. Rond 13u30 kreeg de politiezone Noordoost-Limburg een melding van een woninginbraak in de Enkestraat in Molenbeersel. De twintiger werd er op heterdaad betrapt door de eigenares van de woning. Omdat zij begon te gillen, sloeg de man op de vlucht. Om te kunnen ontsnappen aan de politie probeerde hij op de Weertersteenweg een eerste voertuig te stelen. De bestuurder kreeg enkele vuistslagen in het gezicht en moest na een gevecht zijn Renault Kangoo toch afgeven. De Roemeen stoof er vandoor.

Mercedes

Op de Rode Kruislaan in Bree verloor de man uiteindelijk de controle over het stuur en ging over de kop toen hij de middenberm raakte. Een 21-jarige vrouw die stond aan te schuiven in de file en het ongeval in haar achteruitkijkspiegel zag gebeuren, snelde te hulp. De dief was echter niet van plan om zijn vlucht te stoppen en probeerde weg te rijden met de zwarte Mercedes van de vrouw. Omdat het om een automatische versnellingsbak ging, en de man niet wist hoe hij de auto aan het rijden kreeg, lukte het hem niet. Gelukkig, aangezien het baby’tje van de vrouw op de achterbank zat. Een alert koppel wist de man uiteindelijk te overmeesteren. De moeder vraagt nu een morele schadevergoeding van 2.500 euro.

Volgens de advocaat van de man verkeerde hij in een staat van krankzinnigheid en kan hij niet verantwoordelijk worden geacht voor zijn daden. Hij vraagt de vrijspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer