Gianmarco Tamberi springt in de armen van Mutaz Essa Barshim.
Volledig scherm
Gianmarco Tamberi springt in de armen van Mutaz Essa Barshim. © EPA

Prachtige beelden: hoogspringers kiezen om het goud te delen en kunnen geluk niet op

Olympische SpelenGeweldige taferelen in het hoogspringen. Mutaz Essa Barshim én Gianmarco Tamberi sprongen elk over 2,37m in precies evenveel pogingen, maar geraakten beiden niet over 2,39m. De official stelde een ‘jump off’ voor, maar de Qatarees en Italiaan hadden een ander idee. Beiden het goud. De official stemde toe. Wat volgde waren schitterende beelden van twee dolblije heren. 

34 reacties

  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    Indien de heren geen jump-off wllen doen om te zien wie de winnaar is geen gouden of zilveren medaille uitrijken. Alleen de bronzen atleet eren en belonen. Kostenbesparend ook.
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Waarom dan niet gewoon goud geven aan de beste 3, zilver aan plaats 4-6 en brons aan plaats 7-10? Dan zijn ze "allemaal winnaars". Neen er kan maar 1 winnaar zijn
  • Maurice Keukelaers

    3 jaar geleden
    Volledig akkoord met uw standpunt Rikkert. Er kan maar één winnaar zijn, één tweede en één derde. Dat is de Olympische gedachte.
  • Rikkert Biemans

    3 jaar geleden
    Respect voor hun prestatie en inzet maar ze halen de betekenis van de gouden medaille dramatisch onderuit en degraderen het tot een stukje schroot, de Olympische gedachte heeft hier niets mee te maken. Geef anders iedereen die Tokyo haalde een medaille en roep nog eens luid: we zijn allemaal winnaars! De gouden Olympische medaille is een ultieme beloning die slechts aan de beste van de besten toekomt, niet aan de 2 besten. Het zou beter zijn dat de eerste die de hoogte haalde ook goud kreeg.
  • Werner Maeckelberghe

    3 jaar geleden
    Ontroerend en deugd-doend!!!