© Tom Palmaers

Barman krijgt 7 maanden omdat hij lastige klant vuistslag gaf

De rechter van de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeelde een barman uit Genk tot een celstraf van 7 maanden en een geldboete van 300 euro voor het toebrengen van een slag aan een caféganger en diens auto vernielde. Zelf beweert de man, die even een handje toestak in het Genkse café, dat het slachtoffer wel een erg lastige klant was.

ShDe

Op 9 januari 2016 belandde een groepje vrienden in een café in Genk. Bij sluiting liep het echter mis. Omdat zij zich volgens de caféuitbater enorm arrogant gedroegen en andere klanten lastigvielen, werden ze buiten gezet. Daar ontstond niet veel later een schermutseling tussen hen en het caféhulpje. “Mijn cliënten hebben doodsangsten doorstaan”, vertelt de advocaat van de burgerlijke partij. “De man die hen buitenzette begon met reclameborden op de wagen van mijn cliënt te smijten. Hij sloeg ook de passagiersruit stuk en mijn cliënt kreeg een slag in zijn gezicht. Hij vreesde dat hij niet meer zou kunnen ontsnappen aan het brutale geweld van de barman.” De man krijgt een bedrag van zo’n 7.300 euro voor de schade aan de wagen. Voor het morele leed wordt een bedrag van 500 euro toegekend.

Lastige klanten

De procureur volgde het relaas van de burgerlijk partij. “In een café krijg je wel vaker te maken met lastige klanten, maar je moet weten hoe je daar mee om moet gaan.” Toch stelt de beklaagde tijdens de zitting dat het enigszins anders is gelopen dan hoe de feiten door de tegenpartijen worden voorgesteld. “Toen de mannen door mijn cliënt vriendelijk werden verzocht om het café te verlaten, begonnen ze zeer agressief met hun wagen voor de stoep van de zaak rond te rijden”, stelt de advocaat van de man. “De klanten die buiten stonden te roken, werden zo zelfs in gevaar gebracht. Mijn cliënt is dan uiteindelijk naar de wagen toegestapt.”

Toch zou het vervelende gedrag van de klanten, volgens de rechter, geen aanleiding mogen zijn om geweld te gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer