© HBVL

Straatracers opnieuw actief in Heusden-Zolder: 135 km/u waar 50 toegelaten is

De politie van Heusden-Zolder heeft opnieuw enkele straatracers geklist. Tijdens een controle in 4 straten bleek maar liefst 28% van de chauffeurs te snel te rijden.

MiGe

In de Kanaalweg waren er 155 bestuurders die de zone 50 negeerden. Eén bestuurder vloog zelfs voorbij aan 135 km/u. Nota bene aan een asverschuiving. “Die weg is recent opnieuw aangelegd. En dat zet sommigen aan om nog sneller te rijden”, meldt de commissaris Danny Wendelen. “In de winter is het meestal wat rustigere op straatracevlak. Langs de ene kant komt dat omdat we zeer actief controles uitvoeren naar dit soort van snelrijders, maar ook omdat er in de winter minder mensen buiten zijn en voor de racers minder publiek is. Maar het probleem blijft zeker bestaan, spijtig genoeg, en zolang zullen wij als korps er tegenin proberen gaan. Het gaat hier niet om mensen die even te snel reden, maar om echte racers, die in druk bewoonde gebieden waar veel voetgangers en fietsers komen, ongekende snelheden halen.”

De straatracer die aan 135km/u gevat werd, kon alvast rekenen op een intrekking van zijn rijbewijs. Op diezelfde weg bleken ook 4 vrachtwagens te snel te rijden. Een klacht van een buurtbewoner uit de Dekenstraat bleek ook terecht: 80 op de 213 bestuurders reden er te snel. Ook hier werd een racer gevat die 105km/u reed waar slechts 50 km/u toegelaten is.

In de Beringersteenweg werden 524 auto’s gecontroleerd. 58 ervan reden te snel. Een roekeloze bestuurder die 126 km/u reed, speelde daardoor zijn rijbewijs kwijt.

“Bijkomend werden 2 inbreuken vastgesteld wegens onnodig remmen en inhalen op een kruispunt. Eén bestuurder speelde zijn auto kwijt wegens niet-verzekerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer