Honderdduizenden Iraniërs protesteren tegen Trump

Honderduizenden Iraniërs kwamen vrijdag massaal op straat om te protesteren tegen de Amerikaanse president Trump. De Iraniërs betoogden om te laten zien dat ze niet bang zijn van de Verenigde Staten.

pebs03

Nadat Trump pas scherp reageerde op de raketproeven van Iran, riep de geestelijke leider van Iran ayatollah Ali Khamenei om de Verenigde Staten te tonen dat ze niet bang zijn. De Iraanse president Hassan Rohani zei vrijdag dat Iran nooit zal toegeven aan de dreigingen van Trump.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Amerikaans president Donald Trump reageerde enkele dagen geleden op de activiteiten van de Iraanse regering door een harde tweet de wereld in te sturen. Trump hekelt hiermee de internationale akkoorden die gesloten zijn tussen de Verenigde Staten en Iran over de nucleaire ambities van de Islamtische republiek. Nadat Trump een inreisverbod aankondigde tegen onder meer Iran, startte Iran met raketproeven. Maar die hadden naar eigen zeggen niets te maken met de het inreisverbod van Trump.

Sinds de start van de Islamtische republiek Iran 38 jaar geleden, zijn de Anti-Amerikaanse betogingen een traditie geworden. Voor 1979 was Iran een door de Verenigde Staten gesteunde monarchie. Tijdens deze betogingen drukken de Iraniërs hun steun uit voor de conservatieve regering waar Amerika zo tegen gekant is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer