Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). © Belga

Groen en N-VA lijnrecht tegenover elkaar: energiedossier garandeert Vlaams én federaal vuurwerk

Nadat de provincie Vlaams-Brabant de bouw van een gascentrale in Vilvoorde weigerde en zo de kernuitstap deed wankelen, zet Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) nu een windmolenproject 'on hold'. Groen spreekt van een nieuwe ‘politieke sabotagepoging’, al is N-VA niet de enige partij die tegengas lijkt te geven. Of hoe de lont van het ideologische vuurwerk nu écht aangestoken is.

107 reacties

  • Jef Klabas

    3 jaar geleden
    Dirk Berx : van de miljarden transfers zullen we maar zwijgen ...en de groen die zgz vlaamse ministers leveren die op franstalige lijsten gestaan hebben of hoe de vlamingen bedot worden door de groene parasieten in opdracht van het grote geld van Frankrijk en USSR?
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Haal de groenen daar van tussen of er komt nooit een degelijk en betaalbare oplossing.Het zullen opnieuw de burgers zijn die het gelag zullen betalen! Iedereen weet dit toch!
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Groen is niet zo begaan met de natuur als ze laat uitschijnen. Ze gaan elektriciteitscentrales bouwen die meer CO2 uitstoot geven Dan de bestaande centrales. Het gaat met de groene jongens net zoals met de jongens die de groene bossen beheersen. Ze laten uitschijnen dat ze voor bos Behoud staan. Maar kappen de Bossen naar lieve lust om stookhout te hebben. Om hun wollensokken te drogen. Nee groen is een partij Die niet weet van welk hout Pijlen maken. En daarom zuigen ze maar iets uit hun duim.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Ik ben blij omdat ik te oud ben om al die miserie van winters zonder verwarming niet meer zal meemaken .Waarom begint men niet direct aan het bouwen van een paar nieuwe kerncentrales. Veel properder en veel meer rendement dan al die andere brol.. Als men zonder verwarming zit kan men wel nog steenkolen beginnen delven !
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De transitie maar blijven uitstellen en saboteren, dat gaat ons op termijn veel meer kosten.