Gevechten tussen het Afghaanse leger en de taliban blijven duren.
Volledig scherm
Gevechten tussen het Afghaanse leger en de taliban blijven duren. © AFP

Leger en taliban leveren hevige strijd om Afghaanse stad Lashkar Gah

Het Afghaanse leger en de talibanstrijders leveren een hevige strijd om de zuidelijke stad Lashkar Gah. De voorbije 24 uur zijn minstens veertig burgers gesneuveld, zo meldt de VN-missie Unama dinsdag. Intussen heeft het leger de bevolking opgeroepen om de stad te verlaten.

7 reacties

  • Dany Herman

    3 jaar geleden
    Ipv vluchten zou men beter mobiliseren en die taliban bestrijden maar ja ocmw is eenvoudiger en gegarandeerd
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Is een oorlog geweest die de westerse troepen nooit konden winnen of kunnen winnen . Zo zijn er nog conflicten geweest . Of daar ooit een oplossing komt is maar de vraag ?
  • Rudi Beckers

    3 jaar geleden
    Iran, Irak, Pakistan en ga zo maar door, het zal er nooit veranderen. De tussenkomst van het Westen kan hieraan niks veranderen.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    dit heeft toch geen zin meer, taliban wordt baas over en uit. Maar er wordt nog goed verdiend aan oorlogsmateriaal dat is de rede waarom het niet stopt.
  • Maarten Jacobs

    3 jaar geleden
    Kunnen die taliban zotten niet op een andere manier aangepakt worden?! Nu gaan jullie een hele strijd leveren ten koste van woningen en bezittingen van mensen die reeds een vorige keren hun bezit door de oorlogen vernield werden. Bedoel maar. Als we hier voor elke zucht van een zot een hele stad zouden plat bombarderen...