© Belga

Opgepast voor gladde wegen, ook kans op sneeuw dit weekend

Voor we wat lenteweer krijgen, is het dit weekend nog opletten geblazen met gladde wegen en kans op sneeuw.

doro

Deze namiddag is het veelal bewolkt met, vooral over het oostelijke deel van het land, mogelijk wat lichte sneeuw of motsneeuw. De maxima schommelen in Vlaanderen net boven het vriespunt, in de Ardennen net onder het vriespunt. Er staat een zwakke tot soms matige wind uit oost tot noordoost.

Vannacht is het betrokken en kan er soms wat lichte sneeuw of motsneeuw vallen met gevaar voor gladheid. De minima zakken naar waarden tussen 0 en -4 graden. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Zaterdag is een betrokken dag met perioden van, veelal smeltende, sneeuw in Vlaanderen en sneeuwval in de Ardennen. Vooral daar kan er een sneeuwlaagje ontstaan van meerdere centimeter. De maxima stijgen naar waarden tussen 0 graden in de Hoge Venen en 3 graden aan zee. Er staat een matige noordoostenwind. bezuiden Samber en Maas is de wind zwak en veranderlijk.

Zaterdagnacht is het nog steeds zwaarbewolkt met hier en daar wat (smeltende) sneeuw bij minima rond het vriespunt. De wind waait matig uit oostnoordoost.

Zondag wordt het droger en volgende week is het grotendeels droog en vaak zonnig. Het kwik stijgt geleidelijk en kan tegen het midden van de week 13 tot lokaal 14 graden halen.

© kmi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer