© Mia Uydens

Verdachten van ‘Putdekselmoord’ komen niet voorwaardelijk vrij

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding van varkenskweker Jef V.O. (55) uit Gierle (Lille) en zijn zoon Marnik (19) bevestigd.

Ivo Meulemans

De vader verblijft in de gevangenis, de zoon zit thuis op de boerderij met een enkelband. Het duo wordt verdacht van de moord op hun huisbaas Paul Boeye (51) uit Sint-Lenaarts.

Jef V.O. en zijn zoon Marnik werden afgelopen zaterdag van hun vrijheid beroofd. Naast een waterput vonden de speurders toen het levenloze lichaam van huisbaas Paul Boeye. De familie V.O. houdt vol dat het om een noodlottig ongeval ging. Tijdens reparatiewerken aan een waterpomp zou een betonnen putdeksel op het hoofd van het slachtoffer zijn gevallen. De huurders beweren dat ze nadien de huisbaas vergeefs hebben proberen te reanimeren.

Putdeksel

De wetsdokter stelde drie zware impacten vast op het hoofd van het slachtoffer. Twee ervan zouden te verklaren zijn door het vallende putdeksel. De wetsdokter sloot niet uit dat het slachtoffer ook met een hamer of een ander stomp voorwerp op het hoofd was geslagen.

Jef V.O. werd vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Hij verborg zijn gezicht in zijn grijze kap. Zijn zoon, die zijn voorarrest thuis uitzit met een enkelband, kwam samen met zijn advocate naar de rechtbank. De raadkamer besliste in de loop van de namiddag dat Jef V.O. in de gevangenis blijft. De zoon blijft onder elektronisch toezicht.

De advocaat van Jef V.O. gaf te kennen niet in beroep te gaan tegen de verlenging van de aanhouding. “Dat is geen schuldbekentenis”, zei meester Tim Smet. “Maar we willen het onderzoek niet vertragen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER